Βιογραφικό

 

Η ΄Ελλη Θολούλη γεννήθηκε στην  Αθήνα, στις 8 Ιανουαρίου 1978 και αντλεί την καταγωγή της από τις Σέρρες, την Ικαρία και την Κρήτη. Είναι σύζυγος του Ν. Σφαντού και μητέρα της Σοφίας.

Εκπαίδευση

Πτυχίο Ψυχολογίας και Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο  Reading,  στο Ηνωμένο Βασίλειο (BA Art and Psychology) το 2001. Διπλωματική εργασία με θέμα: «Θρησκεία και Ανοσολογία», βαθμολογία 'Άριστα'. Υπότροφος του University of Rutgers, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής 1999-2000.  

Αριστούχος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στον "Έλεγχο του Στρες και Προαγωγή της Υγείας" (Msc Stress Management and Health Promotion) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών . Τίτλος Διπλωματικής Έρευνας: "Η διερεύνηση του ρόλου της συμπόνιας και των τύπων δεσμού στο στρες". Αναγνώριση Πτυχίου Ψυχολογίας από τον Βρετανικό Ψυχολογικό Σύλλογο (BPS) και από το ΔΙΚΑΤΣΑ το 2003. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως ψυχολόγου το 2003 (αριθμός άδειας: 7729/29-7-2003).

Εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία 

Βασική εκπαίδευση στη Θεραπεία στην Εννόηση (Mentalization-Based Treatment) από το Κέντρο Anna Freud του Λονδίνου σε συνεργασία με το University College, London το 2014. Εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών με καθηγητή τον Ιωάννη Γ. Παπακώστα το 2007-2008 και στην Θεραπεία Σχημάτων από την Vartouhi Ohanian το 2009 - 2011.  Κλινική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στην συμβουλευτική με ανήλικους παραβάτες στο Berkshire της Αγγλίας το 2000.

Κλινική εμπειρία

Από το 2007 έως σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος  στο ιδιωτικό της γραφείο στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με τις ερευνητικές υποδείξεις, εφαρμόζει τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία εστιασμένη στη συμπόνια και την εν-νόηση και χρησιμοποιεί έγκυρα ψυχομετρικά εργαλεία για την αξιολόγηση νοημοσύνης παιδιών και εφήβων. Παράλληλα, από το 2011 εώς σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Συμβουλευτικής Φοιτητών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου παρέχοντας υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής και συντονίζει ομάδες ανάπτυξης της συμπόνιας, ρύθμισης των συναισθημάτων και της εν-νόησης στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας, της Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.

Στο παρελθόν εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Μοντεσοριανό Νηπιαγωγείο «της Ειρήνης» (2004 - 2005). Πρακτική άσκηση στην Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Νοσοκομείο Ημέρας Αιγινητείου», υπό την διεύθυνση του καθ. Β. Τομαρά , συμμετέχοντας στην οργάνωση, τον συντονισμό και την εποπτεία ψυχοθεραπευτικών ομάδων μέσω της τέχνης, της μουσικής και του δράματος το 2005-2006, στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «ο Ευαγγελισμός», όπου εκπαιδεύτηκε σε ψυχομετρικά εργαλεία το 2006-2007. Παράλληλα παρακολουθεί συνεδρίες του ιατρείου συναισθηματικών διαταραχών στο Άιγινήτειο' υπό της λεκτ. Σ. Σταμούλη το 2006-2008. Διεξήγαγε ομάδες Συμβουλευτικής και θεραπείας  μέσω Τέχνης στο Κέντρο Συμβουλευτικής Φοιτητών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου το 2006-2007. Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης στη Μονάδα Κοινοτικής Παιδοψυχιατρικής και στη Μονάδα Εφήβων της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Π.Γ. Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία» (Ιουν-Νοε 2009).

Διδασκαλία

Διδάσκει το ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα: Εισαγωγή στη σημασία της συμπόνιας και τρόποι καλλιέργειάς της στη σχολική τάξη. Διδασκαλία μαθήματος Ψυχολογίας στα πλαίσια της Σχολης Προπονητών Κωπηλασίας της ΕΚΟΦΝΣ. Εισαγωγικό Σεμινάριο στη Θεραπεία Μέσω τέχνης και στην Αξιολόγηση Νοημοσύνης Παιδιών και Εφήβων με τη χρήση του WISC III στο Ελληνοβρετανικό κολλέγιο.  

Iδιαίτερα Eπιτεύγματα: Πολυετή προσωπική και ομαδική θεραπεία μέσω τέχνης . Συμμετοχή σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια σχετικά με την Τέχνη και την Ψυχολογία. Έργα ζωγραφικής από την προσωπική δουλειά της έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις. Διακρίσεις σε κολυμβητικούς αγώνες.  Συμμετοχή σε ομάδες προσευχής και ψαλμωδιών ως μέσον ψυχικής και πνευματικής ανατάσεως.

Δημοσιεύσεις: "Συμπόνια και στρες Ελλήνων Φοιτητών" Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία (Υπό δημοσίευση) . Συγγραφικό έργο σε θέματα πνευματικότητας και ψυχικής υγείας.

Μέλος ενώσεων και οργανώσεων: Μέλος της Αγωνιστικής ομάδας Κωπηλασίας της Μαραθώνιας Ακαδημίας Κωπηλασίας και Καγιακ. Διετέλεσε μέλος της χορωδίας και των αγωνιστικών ομάδων κολύμβησης της Ν. Ερυθραίας, Χαλανδρίου, Πανεπιστημίου του Reading και του Rutgers. Μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Ενδιαφέροντα: Δημοτικό τραγούδι και ψαλμωδία, κολύμβηση, κωπηλασία,  ζωγραφική, σαξόφωνο, παραδοσιακός χορός, μελέτη  Ελληνικής γραμματείας, φιλοσοφίας και θρησκειολογίας.  

Γλώσσες επικοινωνίας: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά

"Τα ενδιαφέροντα εκάστου μαρτυρούν περί αυτού. Στοιχεία δε της ταυτότητός του, αι πράξεις και τα βιώματα αυτού". Ε.Θ.