Κλινικά ενδιαφέροντα

 

Η κλινική μου πράξη αφορά στην αντιμετώπιση διαταραχών άγχους και τραύματος, και καταστάσεων που είναι δυσλειτουργικές για την καθημερινή, προσωπική, συναισθηματική ζωή ή που δημιουργούν εμπόδια στην επαγγελματική, σχολική δραστηριότητα του ατόμου, παιδιού ή ενήλικα.

Ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον έχω στην εφαρμογή της γνωσιακής θεραπείας και επίγνωσης (mindfulness), για την αντιμετώπιση σωματικών συμπτώματων άλλων ασθενειών που εντείνονται από το άγχος, στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή καθώς και στην συμβολή της τέχνης και της πνευματικότητας στη θεραπεία.
Elli Tholouli | Maroussi

 

Συνεχώς ενημερώνομαι μέσω της παρακολούθησης της βιβλιογραφίας και επιστημονικών συνεδρίων για τα νέα ερευνητικά δεδομένα τα ευρήματα των οποίων συμπεριλαμβάνω στην εργασία μου.

Η θεραπεία βασίζει την αποτελεσματικότητά της στην συνεργατική σχέση μεταξύ δύο ειδικών - θεραπευτή και θεραπευόμενου. Στόχος της θεραπείας είναι η υγεία, που σημαίνει όχι μόνο την απουσία προβλημάτων αλλά την ευεξία. Η θεραπεία θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να δούμε το πρόβλημά μας από μια άλλη ματιά ώστε να επιλέξουμε να αλλάξουμε ό,τι εμποδίζει την ανάπτυξή μας μαθαίνοντας πώς να είμαστε θεραπευτές του εαυτού μας όταν η θεραπευτική διαδικασία ολοκληρωθεί.